Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boeuf bourguignon recept
Boeuf bourguignon recept

Boeuf bourguignon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de runderlappen in niet te kleine stukken. Doe 1 eetlepel vloeibare margarine in de pan en bak daarin de spekblokjes en fruit de ui hierbij lichtbruin. Neem ui en spek uit de pan. Voeg de rest van de vloeibare margarine toe en braad het vlees aan. Bestrooi met zout en peper. Roer er de bloem door en laat dit even gaar worden. Meng vervolgens het spek en de ui er weer door alsmede de tijm, het laurierblad, de peterselie en de knoflook. Giet er vervolgens de bouillon en de rode wijn bij. Laat alles 2 3 uur op een heel laag vuur gaar stoven met het deksel op de pan. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Bak ze op een hoog vuur in wat vloeibare margarine in ca. 2 minuten gaar. Voeg ze bij het vlees en laat alles nog 20 minuten doorstoven. Serveer er de gekookte groenten en aardappelen bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boeuf bourguignon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven