Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenschnitzel recept
Boerenschnitzel recept

Boerenschnitzel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dep de schnitzels goed droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
Klop 2 eieren los en doe ze in een diep bord.
Vul een tweede diep bord met de bloem en een derde met het paneermeel.
Haal de stukken vlees achtereenvolgens aan beide kanten door de bloem, het ei en het paneermeel.
Neem hier rustig de tijd voor en ga secuur te werk.
Verhit de helft van de boter met een eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak hierin de schnitzels per 2 tegelijk in 6 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
Houd de schnitzels in beweging tijdens het bakken door regelmatig met de pan te schudden.
Houd de gebakken schnitzels warm afgedekt of in de oven op 80 graden
Bereid de garnituur in een hapjespan.
Bak het spek 2 minuten in de helft van de olie en voeg de knolselderij, wortel en champignons toe. Bak samen 3 minuten op hoog vuur en schep geregeld om.
Voeg de cocktailaugurkjes toe en doe over in een schaal.
Verhit de pan opnieuw en bak hierin 4 spiegeleieren.
Serveer de schnitzels met het groentemengsel en de eieren.

Allergenen Informatie

Voor dit boerenschnitzel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven