Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bigos Pools eenpansgerecht recept
Bigos Pools eenpansgerecht recept

Bigos Pools eenpansgerecht


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de zuurkool uitlekken, doe de zuurkool in een pan en zet deze op een matig vuur. Snijd de witte kool in reepjes en roer deze door de zuurkool. Snijd de winterpeen in blokjes en voeg deze ook toe aan de kool. Let op: laat het geheel niet uitdrogen, gooi regelmatig wat water bij het gerecht! Voeg de tomatenpuree toe. Roer de 3 laurierbladeren en de karwijzaadjes door het gerecht. Breng het geheel ook vast op smaak met flink wat gemalen peper, een snufje zout en wat paprikapoeder. Als het gerecht een half uurtje op staat kan het vlees toegevoegd worden. Snijd het varkensvlees in kleine blokjes. In een aparte pan het vlees aanbakken in boter of olie. (en eventueel de 2 uien in kleine reepjes gesneden) Voeg het gebakken vlees (en ui) toe aan het gerecht. Voeg na nog een half uur de kastanjechampignons toe. Laat het geheel nog een uur sudderen. Dien het gerecht op met de gekookte aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bigos pools eenpansgerecht recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven