Biefstuk op Chinese wijze

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Snijd de in blokjes van ca. 2,5 cm.
  2. Wrijf in met de vetsin.
  3. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kommetje en roer ze goed door.
  4. Laat 20 min.
  5. marineren, roer af en toe om.
  6. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een ander kommetje.
  7. Maak eerst de maïzena aan met het , wijf het lombokje fijn tussen duim en wijsvinger, naar eigen smaak toevoegen.
  8. Zet de saus apart.
  9. Verhit de 2 eetlepels olie in de wok.
  10. Haal het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken.
  11. Voeg het restant marinade toe aan de saus en roer door.
  12. Roerbak het vlees ca. 4 min., schep het uit de wok en zet apart.
  13. Giet het braadvocht bij de saus.
  14. Snijd de in niet te kleine stukken, snijd de champignons in vieren en druk de knoflook door de knijper.
  15. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de wok.
  16. Voeg de knoflook, sjalot, , champignons en maïskolfjes tegelijk toe en roerbak ca. 2 min.
  17. Voeg het vlees weer toe en het sausmengsel en breng aan de kook.
  18. Laat 3 min.
  19. onder regelmatig roeren doorkoken.
  20. Serveer met zilvervliesrijst en fruitsalade.
  21. Een glas gekoelde, niet te droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay uit Californië maakt dit gerecht helemaal tot een feest.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • sojasaus en sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, kastanje champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
166 kcal
8%664 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biefstuk op Chinese wijze