Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Beenhammetje met whiskey en honing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de groente-of kippenbouillon in een soeppan en laat de beenhammetjes er 45 minuten in bubbelen. Haal de hammetjes uit de pan en laat ze afkoelen. Meng whiskey, olie, chilipoeder en honing in een grote kom en laat de hammetjes er 1.5 uur in marineren. Draai ze af en toe eens om.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Schil de sjalotjes, schik de beenhammetjes in een vuurvaste schaal, begiet ze met de marinade en leg de sjalotjes rondom de hammen. Zet de schaal in de oven, draai de ovenstand naar 160 graden celsius en laat de ham in ca. 30 minuten mooi egaal karameliseren. Draai ze af en toe om. Leg de hammen op voorverwarmde borden, begiet ze met wat braadvocht en serveer ze met polenta (grof, gaargekookt of-gestoomd maismeel) en in boter gestoofde peultjes. Leg op elk hammetje een takje rozemarijn voor de aangename geur.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit beenhammetje met whiskey en honing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven