Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
BBQ marinade uit eigen keuken recept
BBQ marinade uit eigen keuken recept

BBQ marinade uit eigen keuken


Ingrediënten


Bereidingswijze


De marinade is voor een kip van 5 kilo.
*LET OP: na het schoonmaken van de kip, bij het laatste wassen, het water niet helemaal laten uitlekken, je hebt dat weinige restwater nodig voor de marinadesaus tijdens het barbecueŽn.
Dus alle fijngemaakte ingrediŽnten eerst goed mengen en proeven, daarna de kip met het restwater samen marineren. Leg het gemarineerde kip in een goed afgesloten bak en laat het buiten de koelkast eerst 3.5 uur intrekken. Daarna kan je het in de koelkast zetten om het de volgende dag te kunnen barbecueŽn, wil je het een ander dag barbecueŽn, zet het dan in de vriezer/diepvries. Eťn dag voor de barbecuedag uit de vriezer/diepvries halen en op eigen temperatuur helemaal laten ontdooien, niet kunstmatig ontdooien bijv. in water of in de defrost magnetron.
Belangrijk: gebruik voor lekker kip barbecueŽn, liefs primitief houtskool. Het is belangrijk dat die aroma van de houtskool ook in de kip intrekt, dus daarom met alle aandacht bijblijven tijdens het barbecueŽn, op heel matig zacht vuur, je hebt de hitte nodig, niet een vlammend vuur, af en toe omdraaien en als je merkt dat de kip dof begint te worden dan de restant saus gebruiken en op de kip smeren, een paar keer herhalen ook bij het omdraaien. Dit zorgt ervoor dat de vel van de kip krokanter wordt en de kippenvlees blijft dan mals. Het hangt van jou af hoe donkerder je de kip wil hebben of niet, de kleur hangt niet af van de sojasaus, hoor. Want op zich als je geen sojasaus gebruikt wordt ie ook bruin of zelfs bruiner als je het zelf wil, maar dan wat langer barbecueŽn, en belangrijk nog steeds; niet vergeten restant saus af en toe smeren en omdraaien tijdens het barbecueŽn.

Serveersuggesties

Smullen maar met typisch Javaans ketjapsambal of ketjap-pindasambal.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bbq marinade uit eigen keuken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept BBQ marinade uit eigen keuken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • Ja, dank u. In Nederland heb je bijna niet eens een kip van 3kg. mvg.
  Sonrisa gaf dit recept op 11 september 2013 5 uit 5 sterren
 • Een kip van 5 kilo? Je bedoelt zeker 5 kilo kip?
  Allbertje1 gaf dit recept op 23 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven