Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
BBQ Hamburger (1) recept
BBQ Hamburger (1) recept

BBQ Hamburger (1)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet alvast je brikettenstarter aan zodat de kolen al heet worden. Maak in je barbecue een directe/indirecte afscheiding (linker kant geen kolen, rechterkant wel).

Maak ondertussen je hamburgers, voeg alle ingrediŽnten toe en meng het vlees. Maak er 4 gelijke hamburgers van (dit kan met een hamburgerpers, of gewoon met je handen).

Als de kolen heet zijn, stort ze in je barbecue aan de directe kant. Laat het rooster heet worden waardoor je mooie grillmarks op je hamburger krijgt.
Pak een doek, dip hem in de olijfolie en wrijf je rooster in. Als je rooster heet is geworden leg je de hamburgers erop. Doe de deksel dicht zodat het vet wat uit de hamburgers druppelt geen vlammen veroorzaakt.
Laat de hamburger 60 tot 90 seconden liggen, met een spatel pak je de hamburger op en draai je hem een beetje waardoor je grillmarks ruitjes worden. Ook dit laat je 60 tot 90 seconden liggen.
Draai ze vervolgens om en herhaal bovenstaande.

Voor de lekkere rook smaak kan je wat hout op je kolen gooien zodat de rook geur in je vlees trekt (zorg er wel voor dat de deksel dicht zit zodat het rook in je ketel blijft). Als de andere kant klaar is kan je er nog voor kiezen om je vlees te lakken met een barbecuesaus, keer weer twee keer om, beide kanten weer 60-90 seconden (ook met de saus!).

Als dit gedaan is, verplaats je hamburgers naar de indirecte gedeelte van je barbecue, dus weg van de kolen. Pak een plakje cheddar en doe dat op je hamburger, deksel weer dicht voor een minuutje.

Nadat de kaas is gesmolten, haal je het vlees er af. Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bbq hamburger (1) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven