Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bartjes gehaktballen recept
Bartjes gehaktballen recept

Bartjes gehaktballen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bak eerst de ui samen met de knoflook en de fijngesneden rozemarijn en tijm. Bak net zo lang tot alles mooi glazig is, maar niet bruin. Haal van het vuur af en laat afkoelen. Vermeng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, het ei en de afgekoelde uimassa. Kneed alles goed door elkaar en laat het gehaktmengsel ca. een half uur rusten in de koelkast. Draai er 4 mooie gehaktballen en leg deze ook weer terug in de koelkast voor een half uurtje. Verhit de boter in de braadpan. Rol de ballen nog een keer en bak ze dan snel bruin. Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los, voeg de vleesjus toe en als deze te dun is op de juiste dikte maken met de bruine roux(korrels)of alles binder. Maak op smaak met wat madeira, worcestersaus en tomatenketchup. Leg Bartjes ballen terug in de saus en laat ze met deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden. Gewoon lekker met gekookte aardappelen en groenten of met boerenbrood zodat je lekker kunt soppen. Smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bartjes gehaktballen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven