Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi pangang recept
Babi pangang recept

Babi pangang


Ingrediënten


12

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 175 graden celsius.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de gember in stukjes. Roer de ui, knoflook, gember, sereh, 5 eetlepels ketjap en maizena door elkaar en wentel het vlees erdoor.
Verhit 5 eetlepels margarine in een ovenschaal, leg het vlees erin en braad dit in ca. 30 minuten gaar in de oven (als het te donker wordt, folie er overheen doen).
Maak intussen de bosui schoon en snijd deze in stukjes. Smelt 1 lepel margarine en fruit de bosui ca. 3 minuten. Roer de ketchup, 5 eetlepels ketjap, citroensap en goela djawa erdoor. Breng het sausje met de 2 eetlepels van de marinade en sambal (pikant) op smaak!
Spreid de atjar uit op een schaal en leg het vlees erop.
Geef de saus er apart bij.

Serveersuggesties

Serveer dit met witte rijst en komkommersalade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi pangang recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven