Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Babi asam pedas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het varkensvlees in reepjes. Meng de asem met het water. Knoflook, lomboks en maggiblokje fijnwrijven tot een pasta. De gember raspen. Meng in een kom de boemboe, het asemwater, de gember en de maizena en marineer hierin het vlees gedurende 2 uren. Lente-uitjes en paprika fijn snijden, rawits in reepjes snijden. Ontvel de tomaten, verwijder het witte hart en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een wadjan en bak het vlees gedurende 10 minuten. Schep het uit de wadjan. Verhit opnieuw wat olie in de wadjan en bak nu de uitjes, de paprika en de rawits gedurende 2 minuten. Voeg het vlees weer toe, de tomaten, de marinade en de ketjap en bak alles nog eens 5 minuten totdat de saus is ingedikt. Roer tot slot het citroensap door de saus. Opdienen op voorverwarmde borden met noedels en atjar taugé. Geef er een goed gekoeld glas pils bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi asam pedas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Babi asam pedas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Ik kan me het niet voorstellen dat in Indonesië maggiblokjes worden gebruikt. Deze zijn daar niet te krijgen. Bovendien zitten er in maggiblokjes E toevoegingen die je liever niet gebruikt. In mag... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 23 juni 2014 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven