Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Albondigas recept
Albondigas recept

Albondigas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng het gehakt met het ei, broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in.
Draai 20 ŕ 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem.
Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Bak de balletjes in porties in ca. 5 minuten rondom bruin.
Neem ze uit de pan en houd ze apart.
Fruit in de overgebleven olie de ui ca. 4 min.
Voeg de paprika toe en fruit het nog een paar minuten mee.
Voeg de knoflook toe.
Bak het nog een paar minuten op laag vuur tot alles zacht is.
Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor.
Laat alles op middelhoog vuur ca. 5 minuten pruttelen.
Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus.
Schep de balletjes in de saus en dek het af met een deksel.
Laat het nog een half uur op laag vuur pruttelen.
Bestrooi het vlak voor het serveren met de gehakte peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit albondigas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven