Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Adobo


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voorbereiding: Snijd de knoflook in kleine stukjes. Versnipper de ui(en) in kleine blokjes. Zorg dat je vlees en kip op kamer temeratuur zijn als je gaat koken. Dep het vlees en de kip goed droog. Snijd het vlees in blokjes en voeg naar smaak peper en zout toe. Doe ook peper en zout op de kip. Zet een kopje soja klaar (of voeg de soja op gevoel toe recht uit de fles). Zet de azijn klaar met een eetlepel. Zet de kokosmelk klaar. Bereiding: Doe een flinke laag olie (of boter) in de pan en verhit deze op een hoog vuur. Als eerste bak je de kippevleugels op een hoog vuur, tot deze mooi goudbruin en krokant zijn. Als de kippevleugels klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg ze op een bordje met keukendoek. Giet een deel van de olie of boter uit de pan zodat je nog een bodempje overhoud. Voeg hier de knoflook en ui aan toe en fruit deze tot ze goudbruin zijn. Voeg de blokjes varkensvlees toe en bak deze tot ze ook mooi goudbruin zijn. Voeg nu een kopje soja en een eetlepel tafelazijn toe. Voeg peper toe (niet te veel in eens). Roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel laurierblad en kruidnagel toe. Dit is geheel naar eigen smaak. Proef van je saus, is deze goed, dan laat het zo. Is hij zuur, voeg een beetje meer soja en peper toe. Is hij te peperig, voeg een beetje meer soja en azijn toe (heel klein beetje azijn) Is hij te zout, voeg een beetje peper toe. Laat dit alles voor 10 minuten sudderen. Voeg de kokosmelk toe, hierdoor word de saus wat dikker en minder zwart (meer bruin) Voeg zoveel kokosmelk toe tot de saus op gewenste dikte is. Laat dit alles nog 5 tot 10 minuten sudderen. Voeg de kippevleugels weer toe. Laat de kip nog 5 minuten mee sudderen zodat deze weer goed warm is. Serveren met: Witte rijst Salade Andere soorten Adobo: Je kan ook adobo, maken met alleen varkensvlees of alleen met kip. Varkensvlees adobo: laat de kip weg, en gebruik 600 gram vlees ipv 400gram gebruik maar een bodempje olie (omdat je de kip niet eerst hoeft te bakken) Kippen adobo: Laat het varkensvlees weg en gebruik daarvoor in de plaats 400 gram kipfilet Kipvleugels adobo: Laat het varkensvlees weg, en gebruik i.p.v. 200 - 400 gram 600 - 800 gram kippevleugels. Als deze gebakken zijn, giet je nog steeds de olie (of boter) af en haal je ze nog steeds uit de olie (of boter). Voor de rest blijft de bereidingswijze hetzelfde.

Allergenen Informatie

Voor dit adobo recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven