Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus recept
Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus recept

Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen met iets zout gaar, giet af en verwerk de aardappels tot een puree met de stamper. Voeg de room en de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bak in de olijfolie de spekjes krokant en voeg hier op het laatste moment de appelblokjes met de gesneden kool aan toe. Vermeng dit voorzichtig met de puree. Laat deze met een deksel op de pan naast het gas staan. Zet in een pan de boter met de knoflooktenen op. Voeg hier de suiker aan toe en laat het geheel karameliseren. Blus af met de rode wijn. Kook de rode wijn tot 1/3 in. Voeg nu de fond toe en kook dit in tot de helft van de hoeveelheid. Breng op smaak met peper en zout. Monteer af met de blokjes boter, eventueel de saus afbinden met allesbinder. Neem 4 kleine tartelettevormpjes, verdeel hierin suiker en de balsamico azijn. Zet daarop overdwars gesneden circa 3 centimeter dikke witlof. Sluit af met een plakje korstdeeg en bak dit 10 minuten in een oven van 180C. Marineer de racks met de kruiden en bak ze aan in de boter, leg ze op een bakplaat en gaar ze voor 10 minuten in een oven op 180C. Laat de racks even rusten en snijd ze per 2 botjes. Verdeel de puree in het midden over de borden, leg hierop de koteletjes met daar op de witlof, verdeel om het gerecht heen de saus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven