Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeewaardige zalmsalade recept
Zeewaardige zalmsalade recept

Zeewaardige zalmsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook.
Kook de zalmfilet in de bouillon in circa 10 minuten op laag vuur gaar. Zet het vuur de laatste 5 minuten uit.
Schep de zalmfilet voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Breek de zalm in stukjes. Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in kleine blokjes.
Breng in een pannetje de witte wijnazijn, honing en de steranijs aan de kook.
Voeg de bleekselderij toe en stoof de bleekselderij in circa 10 minuten gaar.
Verwijder de steranijs. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.
Rooster de pecannoten circa 4 minuten in een droge pan. Laat even afkoelen en hak ze daarna fijn.
Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Pluk de blaadjes sla.
Meng in een grote kom de zalm, pecannoten, tomaten, bosui, kropsla en een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Snijd het stokbrood in plakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zeewaardige zalmsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven