Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmsteak met witte wijnsaus recept
Zalmsteak met witte wijnsaus recept

Zalmsteak met witte wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel het sjalotje en snipper het fijn. Snijd 100 gram boter in blokjes. Laat het sjalotje, de fond, de vermout en de wijn in een pan op hoog vuur in 15 minuten tot 1 deciliter inkoken. Schenk de saus boven een hoge pan door een zeef. Klop met een staafmixer of garde de boterblokjes door de saus. Was de struikjes witlof, maak ze schoon, snijd ze in repen van 1 cm en halveer die. Verhit de olie en de rest van de boter in een wok of koekenpan. Bak het witlof al omscheppend 2 minuten. Voeg de suiker en de azijn toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Laat intussen de zalmsteaks goed warm worden. Verwarm de saus opnieuw en schep de slagroom erdoor. Schep het witlof in het midden van een schaal, schep de saus eromheen en leg de warme zalm erbovenop. Serveer met gekookte minikrieltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmsteak met witte wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven