Zalmgratin met spinazie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de .
  2. Laat ze ca. 20 minuten koken met het deksel op de pan.
  3. Laat ze schrikken met koud water, schil ze en laat ze afkoelen.
  4. Maak de schoon, dep ze droog en besprenkel ze met .
  5. Maak de spinazie schoon of laat ze ontdoien.
  6. Pel en snipper de en de knoflook.
  7. Fruit de knoflook en de uisnippers in de hete .
  8. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken.
  9. Breng op smaak met en .
  10. Verhit 2 eetlepels en laat de er licht in bruineren.
  11. Voeg 375 milliliter water, de , de en het groente bouillonblokje toe.
  12. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  13. Breng de saus op smaak met , , en de .
  14. Vet een ovenschaal in met een beetje .
  15. Rooster de .
  16. Snijd de in schijfjes en verdeel de aardappelschijfjes en de spinazie over de ovenschaal.
  17. Breng de op smaak met en en leg ze op de en spinazie en giet de saus over het geheel.
  18. Verkruimel het brood en snijd de in stukjes.
  19. Verdeel de stukjes brood en over de zalmschotel.
  20. Gratineer de schotel ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • wijn en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en boterham
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillonblokje
  • boter en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
204 kcal
10%816 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmgratin met spinazie