Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet met bloemkool op oosterse wijze recept
Zalmfilet met bloemkool op oosterse wijze recept

Zalmfilet met bloemkool op oosterse wijze


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zalmfilets: Leg de vier zalmfilets in een bakblik of plaat. Meng in een schaal met behulp van een garde, de mosterd, een halve koffielepel zout en peper uit de molen. Maak er met behulp van de olijfolie een emulsie van door de olie er al kloppend langzaam aan toe te voegen. Voeg er de citroensap, het water, de salie en de fijngehakte tijm aan toe. Nog eens goed kloppen. Giet dit mengsel over de zalmfilets en laat deze 15 min. Marineren. Zet de schaal vervolgens gedurende 12- 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220║C. Bloemkool: Hak de bloemkool fijn (tot de grootte van graankorreltjes) in een keukenmachine. Doe het in een schaal, voeg er een handvol gehakte bieslook en wat olijfolie bij zodat het een smeu´ge massa wordt. Maak er met behulp van een ring op het bord een mooie vorm van.

Serveersuggesties

In plaats van bloemkool kun je ook selderieknol gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet met bloemkool op oosterse wijze recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven