Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet in roomsaus recept
Zalmfilet in roomsaus recept

Zalmfilet in roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken en dan in smalle repen. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes op laag vuur lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak het al roerend bruin. Schenk de wijn en bouillon erbij en laat het mengsel op hoog vuur tot de helft inkoken. Bestrooi de zalm mat zout en leg ze in de bouillon. Laat de zalm tegen de kook aan in 10 minuten garen. Schep de zalmfilet uit de pan en houd ze warm onder alu-folie. Meng de creme fraiche door de saus en laat de saus een paar minuten inkoken tot de saus dikker is geworden. Breng het op smaak met zout en leg de zalmfilets terug in de pan. Kook intussen in een grote pan water met zout en blancheer de courgettes 1 minuut. Verdeel de courgettelinten over 4 borden en leg de zalmfilets erop. Schenk de saus over de zalm. Bestrooi het gerecht met dille.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet in roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven