Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet in bladerdeeg recept
Zalmfilet in bladerdeeg recept

Zalmfilet in bladerdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat het deeg ontdooien. Was de kruiden en hak ze fijn, verwijder de broodkorsten en verkruimel de boterhammen. Dep eventueel de zalm droog en bedruppel hem met citroensap. Leg de plakjes bladerdeeg met de randen over elkaar en druk de randen goed op elkaar. Rol het deeg uit tot een rechthoek (ca. 28 x 36 cm). Verdeel het broodkruim in de lengte over ca. 1/3 van het deegoppervlak. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op het broodkruim. Bestrooi de vis met de verse kruiden. Vouw het deeg dicht en druk de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg eraf en snijd het zalmpakket in ca. 8 stukken. Kluts het eigeel met 2 eetlepels water en bestrijk hiermee het deeg. versier eventueel de bovenkant met overgebleven deeg. Prik in elk zalmpakketje 3 gaatjes. Leg de gevulde pakketjes op een met bakpapier bekleed bakblik bak ze 40-4 5 minuten op de onderste richel van een voorverwarmde oven op 200 graden C. Pel en snipper de uien, fruit ze in de olie, roer de wijn en de slagroom erdoor en breng de saus zachtjes aan de kook. Laat hem ca. 5 minuten zachtjes koken. Bind de saus met de allesbinder en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de zalmpakketjes en de saus met broccoli en rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet in bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven