

Zalm met olijventapenade
- Nederland
- Vis en schaaldieren
- 4 portie(s)
- 5 minuten
- 15 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- 600 gram zalmfilet
- 2 eetlepels citroensap
- VOOR DE OLIJVENTAPENADE:
- 75 gram zwarte olijven zonder pit
- 75 gram groene olijven zonder pit
- 75 gram gedroogde tomaten op olie
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 4 ansjovisfilets
- olijfolie
Bereidingswijze
Dep de zalmfilets droog en besprenkel ze met het citroensap.
Pureer de ingrediënten voor de tapenade grof en voeg evt. wat olijfolie toe tot er een smeerbaar mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper.
Bestrijk de zalmfilets met een dikke laag tapenade leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat en zet deze ca. 15 minuten in het midden van de oven, tot de zalm gaar is.
Lekker met krieltjes en een tomatensalade.
Meer Recepten
- Pasta met gerookte zalm4 porties
30 minuten
anna-maria - Zalm met grof zeezout4 porties
30 minuten
lekker_koken - Zalm in roomsaus met champignons2 porties
30 minuten
beary
Allergenen Informatie
Voor dit zalm met olijventapenade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vis en schaaldieren
- Zalm met olijventapenade