Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm met kruidenkorst en ratatouille recept
Zalm met kruidenkorst en ratatouille recept

Zalm met kruidenkorst en ratatouille


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de zalm met zout en peper. Bestrijk de zalm aan de bovenkant met een losgeklopte eidooier. Vet een ovenschaal in met olijfolie. meng voor de kruidenkorst het broodkruim met de gehakte tuinkruiden, zout en peper. Schep de ingrediŽnten voor de korst op de met eidooier bestreken kant van de zalm en druk stevig aan. Zet de zalm in een op 180 graden voorverwarmde oven voor ca. 17.5 minuten.
VOOR DE RATATOUILLE:
Snij de courgette in kleine blokjes. Pel de ui en snipper fijn.
Pel de knoflookteentjes, en hak ze fijn.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg de courgette, de paprika en de tomaat toe en roerbak het geheel in 10-1 5 minuten beetgaar, voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met dunne reepjes basilicum.
Serveer met de zalm.

Serveersuggesties

Lekker met rijst of aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm met kruidenkorst en ratatouille recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven