Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm gestoomd, op z地 Aziatisch recept
Zalm gestoomd, op z地 Aziatisch recept

Zalm gestoomd, op z地 Aziatisch


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereidng: Marineer de zalm met de soja en laat het gedurende 2 uur in de koelkast rusten. Snijd ondertussen de prei en de wortel julienne (zeer fijn snijden). Zet een stoompan op of anders een grote pan waarin een verhoging gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld een snelkookpan met het mandje omgekeerd. Bereiding: Zet in een steelpan de oliën op een laag vuurtje. Vul de stoompan of grote pan met water en breng dit aan de kook. Doe de moten zalm in een schaal met de soja en zet dit gedurende 6 minuten in de stoom van de afgesloten pan (deksel er los op). Maak ondertussen de bordjes op met de rauwe groenten, bosje wortel en een bosje prei. Schep voorzichtig een stukje zalm uit de schaal en leg dit op een bordje. Verdeel de overgebleven soja jus gelijkmatig over de borden. Giet vervolgens de zeer hete olie over de vis en de groenten. Garneer tenslotte de vis met verse koriander.

Serveersuggesties

Ook lekker bij een rijsttafel. De groenten kunnen ook knapperig gefrituurd worden. Verse zalm is het lekkerst. Van een zalm de graat verwijderen, overdwars doorsnijden en nog eens over de rug doorsnijden. Sommige supermarkten verkopen dit ook vers verpakt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalm gestoomd, op z地 aziatisch recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zalm gestoomd, op z地 Aziatisch heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

 • Ziet er goed uit van de week eens maken. Mvg Jacko
  Jaccor gaf dit recept op 14 april 2012 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven