Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zalm gemarineerd Gravad Lax


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de zalm in enkele filets en controleer goed op graatjes! Meng de suiker en zout goed. Wrijf de vleeskant van de vis in met het mengsel. Leg de helft van de zalm met de huidzijde naar beneden op de folie. Hak de dille in stukjes en strooi dit over de vis. Leg de rest van de vis er op, nu met de huidzijde naar boven. Doe de zalm in vershoudfolie, dichtvouwen en goed samendrukken.
Plaats de vis minimaal 2 dagen in de koelkast. Om de 6 uur moet de vis gedraaid worden. Snijd de huid van de vis en schraap de dille eraf. Snijd de filets in zo dun mogelijke plakken.

Serveersuggesties

Lekker met rösti en rauwkost.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalm gemarineerd gravad lax recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven