Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm en croute van Gordon Ramsay recept
Zalm en croute van Gordon Ramsay recept

Zalm en croute van Gordon Ramsay


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vraag de visboer om het vel van de zalm te verwijderen of koop het zonder vel. Anders zul je nu als eerste nog het vel moeten verwijderen.

Leg een deegroller klaar en wat bloem omdat je waarschijnlijk het bladerdeeg nog verder moet uitrollen.

Snij de zalm in 2 gelijke delen en smeer de ene helft in met kruidenboter voor vis. Zie hiervoor mijn andere recepten. En de andere helft met 2 eetlepels grove mosterd.
Leg beide delen op elkaar en laat even staan.

Rol nu het bladerdeeg uit tot een vel van ongeveer 60 x 50 cm of in ieder geval de maat zo dat je jouw vis in het geheel ermee kunt bedekken. Wees overtuigd dat het past want halverwege kun je de vis er niet afhalen en het deeg nog even verder uitrollen. Strooi wel eerst wat bloem op je aanrecht voordat je je bladerdeeg verder uitrolt anders zit zo alles aan je aanrecht geplakt.

Leg de beide visdelen op elkaar in het midden van het deeg en doe hier nog wat zout en peper op. Vouw nu het deeg van boven eerst over de zalm. Maak de rand van het deeg dat nu bovenop de vis ligt nat met een beetje water. En vouw het onderste deel van het bladerdeeg over de zalm en zorg dat de delen goed aan elkaar plakken. Nu zijn de zijkanten aan de beurt. Maak ook deze iets nat en vouw ze links en rechts over de zalm. Draai vervolgens de zalm om en leg deze op een blad bakpapier.

Breek het ei en klop het even door elkaar. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei voor een mooi glanzende korst.
Snij nu met een mesje een ruitjes motief boven in het bladerdeeg. Let op dat je niet door het bladerdeeg heen snijd je moet het lichtjes inkerven. Maak ook een paar verticale inkervingen op het bladerdeeg zodat je straks het geheel makkelijk in 6 delen kunt snijden.
Zet de vis nu in het midden van de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten op 200-220 graden.
Zodra het bladerdeeg mooi gekleurd is is het geheel klaar. Als je een kerntemperatuurmeter hebt kun je het ook met een kerntemperatuur meten. Zalm moet een kerntemperatuur van 45 graden hebben.

Lekker zeer feestelijk geheel. Uitstekend voor een bijzondere gelegenheid of een feestdag.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalm en croute van gordon ramsay recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven