

Zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes
Ingrediënten
- zalmfilet of zalmhaasjes
- zout
- peper
- knoflookpoeder
- tijm (gedroogd)
- 1 citroen
- krieltjes naar keuze
- snijbonen (fijngesneden)
- bakboter
Bereidingswijze
Spoel de zalm af onder koud water
Snij de zalm in gelijke stukken
Marineer de zalm aan beide kanten/zijden:
- Strooi wat zout, peper en knoflookpoeder naar smaak op beide zijden
- Pak met duim en wijsvinger een snufje tijm en korrel over de zalm heen. Doe dit aan beide kanten. Niet te veel tijm gebruiken. Laat de zalm rustig marineren
Bereiding krieltjes:
Verwarm boter in de pan op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes toe zonder kruiden.
Bak de krieltjes tot ze goudbruin zijn.
Eventueel bedekken met deksel om warm te houden.
Bereiding snijbonen:
(Gebruik een steelpan met deksel, deksel later eropdoen naar instructie)
Verwarm boter in de steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de snijbonen toe en bak deze ongeveer 5 minuten - goed omscheppen!
Voeg een klein beetje heet water toe(ongeveer 1/4 massa i.v.m. de groente in de pan, zodat het water kan verdampen).
Deksel op de pan en 1 á 2 minuten laten stomen.
Giet eventueel overgebleven water af.
Voeg aan de gare groentes een snufje zwarte peper en knoflookpoeder toe en roer het goed door de groentes.
Afdekken met deksel om warm te houden.
Bereiding zalm:
(Gebruik een koekenpan of pan met antiaanbaklaag, gebruik geen olie om de zalm te bakken, maar boter)
Verwarm boter in de pan op middelhoog vuur.
Plaats de zalm voorzichtig in de pan.
Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
Snij, terwijl de zalm bakt, de citroen door de helft en knijp een beetje sap uit over de aangebakken helft na het keren. Doe hetzelfde zodra de andere zijde gebakken is. Niet teveel, een paar druppeltjes is genoeg.
Na ongeveer 6 minuten is de zalm gaar en goudbruin als de juiste temperatuur is gebruikt.
Meer Recepten
- Chinese viswok met snijbonen en tauge4 porties
15 minuten
toineke - Kabeljauw uit de oven4 porties
50 minuten
jaccor - Zalm met groenten, basilicumsaus en krieltjes2 porties
35 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vis en schaaldieren
- Zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes