Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes recept
Zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes recept

Zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voorbereiding:

Spoel de zalm af onder koud water
Snij de zalm in gelijke stukken
Marineer de zalm aan beide kanten/zijden:
- Strooi wat zout, peper en knoflookpoeder naar smaak op beide zijden
- Pak met duim en wijsvinger een snufje tijm en korrel over de zalm heen. Doe dit aan beide kanten. Niet te veel tijm gebruiken. Laat de zalm rustig marineren

Bereiding krieltjes:
Verwarm boter in de pan op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes toe zonder kruiden.
Bak de krieltjes tot ze goudbruin zijn.
Eventueel bedekken met deksel om warm te houden.

Bereiding snijbonen:
(Gebruik een steelpan met deksel, deksel later eropdoen naar instructie)
Verwarm boter in de steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de snijbonen toe en bak deze ongeveer 5 minuten - goed omscheppen!
Voeg een klein beetje heet water toe(ongeveer 1/4 massa i.v.m. de groente in de pan, zodat het water kan verdampen).
Deksel op de pan en 1 2 minuten laten stomen.
Giet eventueel overgebleven water af.
Voeg aan de gare groentes een snufje zwarte peper en knoflookpoeder toe en roer het goed door de groentes.
Afdekken met deksel om warm te houden.

Bereiding zalm:
(Gebruik een koekenpan of pan met antiaanbaklaag, gebruik geen olie om de zalm te bakken, maar boter)
Verwarm boter in de pan op middelhoog vuur.
Plaats de zalm voorzichtig in de pan.
Bak de zalm ongeveer 3 minuten aan elke zijde.
Snij, terwijl de zalm bakt, de citroen door de helft en knijp een beetje sap uit over de aangebakken helft na het keren. Doe hetzelfde zodra de andere zijde gebakken is. Niet teveel, een paar druppeltjes is genoeg.
Na ongeveer 6 minuten is de zalm gaar en goudbruin als de juiste temperatuur is gebruikt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm deluxe met gebakken snijbonen en krieltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven