Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vlaamse kabeljauw recept
Vlaamse kabeljauw recept

Vlaamse kabeljauw


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de moten kabeljauw door bloem met zout en peper en schud overtollige bloem eraf. Bak de moten snel in wat boter aan weerskanten bruin. Fruit de gesnipperde ui in een gedeelte van de boter, maar zorg dat ze niet meer dan lichtgeel en glazig wordt. Giet er een glas pils op en laat dit bijna geheel verdampen en druk de ui tot puree. Leg de vis in een vuurvaste schaal. Strijk de uienpuree erop, daarop fijngehakte augurk en plakjes citroen, wat nootmuskaat, een mengsel van bier en room en afgedekt met folie 15 minuten laten bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vlaamse kabeljauw recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vlaamse kabeljauw heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Ik zou de oven voor verwarmen op 200 graden en het geheel 20 minuten in de oven zetten . Een klein beetje viskruiden gebruikt en in plaats van de peper een lombok in hele dunne ringetjes zo heb ik he... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 6 juni 2013 3 uit 5 sterren
  • Moet de oven voorverwarmd worden? Op welke temperatuur dan 15 minuten?
    Cor gaf dit recept op 14 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven