Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Verrine de saumon recept
Verrine de saumon recept

Verrine de saumon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de graat van een rauwe zalm met aanhangend visvlees op in een halve liter koud water met een in stukken gesneden winterwortel, een klein bosje peterselie, een klein laurierblaadje, een takje tijm en een geplet teentje knoflook. Doe hier een kwart liter witte wijn bij, breng het geheel aan de kook en laat koken tot er een klein laagje geurige fond over is (een kopje). Maal hierin een klein beetje verse peper en breng op smaak met zout. Zeef dit en kook hierin blokjes zalm en goede bruikbare afsnijdsels van de zalm (een tot anderhalf kopje) tot deze zo gaar zijn dat het visvlees met een vork uit elkaar gedrukt kan worden. Meng dit op hoge snelheid in de foodprocessor samen met een half kopje volle room. Als het mengsel te dik wordt een klein beetje room bijgieten. Om een mooiere roze kleur te krijgen kan er zo nodig een koffielepel geconcentreerde tomatenpuree aan worden toegevoegd tijdens het malen. Zet het mengsel weg om wat af te koelen. Het hoeft echter zeker niet ijskoud te worden. Een beetje lauw is ook prima. Doe een handje haricots vert in een glazen of porselein bakje. Kruid dit met een beetje peper en zout en leg er een klont boter op en slechts een minimaal scheutje water er bij. Dek af met folie en maak het in vijf minuten gaar in de magnetron. De boontjes blijven nu zeer geurig en smaakvol. Laat ze eveneens een beetje afkoelen. Hierna de boontjes in het schaaltje met de staafmixer tot mousse maken. Doe in een klein glaasje (de z.g. verrine) een laagje van de zalmmousse, daarop een dun laagje van de groene boontjesmousse en weer een laagje zalm. Sier op met een blaadje peterselie en/of doe er wat viseitjes op. Serveer het als voorgerecht of als onderdeel van een voorgerecht of voorafgaand aan de maaltijd als amuse bouche.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit verrine de saumon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven