Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turfgerookte langoest en ganzenlever met mousse van hoorn des overvloeds en jus recept
Turfgerookte langoest en ganzenlever met mousse van hoorn des overvloeds en jus recept

Turfgerookte langoest en ganzenlever met mousse van hoorn des overvloeds en jus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marineer de ganzenlever 2 uur in de Bowmore Darkest. Maak de paddestoelen schoon en bak ze kort in boter. Mix fijn met de eiwitten en kruid met peper, zout en knoflook. Verdeel de mousse op een bakplaat in vier metalen ringen (ongeveer 2 cm hoog, 10 cm diameter). Kruid de gemarineerde ganzenlever met peper en zout en leg in het midden van de mousse. Kruid de langouststaarten met peper en zout en schik bovenop de ganzenlever. Zet afgedekt boven rokende turf gedurende 15 minuten in een oven van 100°C. Maak de saus. Laat de schaaldierenfond tot de helft inkoken. Monteer met klontjes koude boter, kruid met peper en zout en werk af met een scheutje Bowmore Darkest. Mix vlak voor het opdienen tot schuim. Schik de bereiding op vier borden, haal de ringen weg en versier met tempura van verse kruiden. Lepel de saus rondom.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit turfgerookte langoest en ganzenlever met mousse van hoorn des overvloeds en jus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven