Tonijnsteaks

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Boen de schoon en rasp de oranje schil eraf.
  2. Meng in een kommetje 1½ eetlepel olie met 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en de en bestrijk de met dit mengsel.
  3. Laat de steaks ca. 5 minuten liggen.
  4. Kook de in ruim kokend water met wat zout in 5-7 minuten beetgaar.
  5. Voeg na ca. 2 minuten de toe.
  6. Spoel de en broccoli in een vergiet af met koud stromend water en laat de groenten goed uitlekken.
  7. Snij de bladeren van de in repen van 3 cm breed.
  8. Verwarm intussen een grillpan op hoog vuur tot deze gloeiend heet is.
  9. Rooster de in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn.
  10. Pers de uit en klop in een kom een dressing van het sap, 2½ eetlepels olie, de rest van de sinaasappelrasp, peper en zout naar smaak.
  11. Schep de , broccoli, en er luchtig door.
  12. Verdeel de salade over 4 diepe borden.
  13. Leg de op de salade.
  14. Serveer er stokbrood bij.
25
25
25

Variaties op Tonijnsteaks

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tonijnsteaks
VariatieAantalGang
Tonijnsteaks op de grill1Vis en schaaldieren
Gegrilde tonijnsteaks1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
66 kcal
3%264 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tonijnsteaks