Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tajine tonijnmoten met groene kool recept
Tajine tonijnmoten met groene kool recept

Tajine tonijnmoten met groene kool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Blancheer de in vier stukken gesneden groene kool gedurende 4.5 minuten in een pan kokend water. Laat de kool goed uitlekken en snijd de stukken in fijne repen. Pel de ui en de knoflookteentjes en snijd alles in fijne plakjes. Was de koriander en de peterselie. Spoel de moten tonijn onder stromend water. Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg er de repen groene kool aan toe en schep alles door elkaar. Voeg er 15 centiliter water aan toe, de saffraan en het paprika- en komijnpoeder. Doe er peper en zout naar smaak bij en schep alles goed om. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. Voeg evt. nog wat water toe. Leg de moten tonijn op het koolmengsel, bestrooi het geheel met de gehakte koriander en peterselie, doe het deksel op de pan en laat alles nog heel zachtjes 10 minuten stoven. Schep de tonijn op een mooie schaal, bedek met het koolmengsel en dien zeer heet op met daarbij grote stukken Marokkaans brood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tajine tonijnmoten met groene kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tajine tonijnmoten met groene kool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

  • De bereiding van de groene kook is heerlijk! Maar helaas de tonijn was te droog (na 10 min. en nog nooit eerder bereid te hebben) en smakeloos. Terwijl ik er zelf nog wel peper en zout op heb gedaan ... Lees reactie
    Susantje gaf dit recept op 15 januari 2011 3 uit 5 sterren
  • De bereiding van de groene kook is heerlijk! Maar helaas de tonijn was te droog (na 10 min. en nog nooit eerder bereid te hebben) en smakeloos. Terwijl ik er zelf nog wel peper en zout op heb gedaan ... Lees reactie
    Susantje gaf dit recept op 15 januari 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven