Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schotse
Schotse

Schotse "soepketel"


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de ui, bleekselderij en peterselie fijn en fruit de groente enkele minuten in vijfachtste van de hete boter. Blus af met de wijn en eenvijfde van de whisky en laat het vocht verdampen. Voeg vervolgens de visbouillon toe en laat de bouillon een half uur trekken. Zeef de bouillon. Maak de vis en schelpdieren schoon. Kook de kokkels in de visbouillon tot de schelpen open gaan. Neem de kokkels uit de pan, verwijder de schelpen en houd ze warm. Bak de Sint-Jakobsmosselen in de resterende hete boter om en om goudbruin. Pocheer de visfilet in de bouillon die tegen de kook aan gehouden wordt. Houd de Sint-Jakobsmosselen en visfilet warm. Kook de bouillon in tot de helft. Voeg de crème fraîche toe en kook het vocht nog vijf minuten door. Breng op smaak met citroensap, de resterende eetlepels whisky, wat zeezout en peper. Verdeel de visfilet en schelpdieren over de warme borden en schep de bouillon hierover. Garneer met dille, kervel en zalmkaviaar.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit schotse "soepketel" recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven