Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scholfilet met mosterd-dressing en bospeen recept
Scholfilet met mosterd-dressing en bospeen recept

Scholfilet met mosterd-dressing en bospeen


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Laat 50 gram boter op kamertemperatuur komen. Schrap de worteltjes en bewaar ze op een koele plek.
Pers de helft van een 1/2 citroen uit en snijd de andere heft in plakken.
Klop een dressing van het citroensap, de mosterd en de olijfolie.
Hak de dille fijn en prak het door de zachte boter. Voeg zout naar smaak toe en schep de dilleboter op een vel vershoudfolie. Rol de boter op als een snoepje en draai de uiteinden vast. Leg de boter in de koelkast om weer stevig te worden.
Boen de krielaardappeltjes schoon.
Kook de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar. Kook de bospeen in 6 minuten gaar.
Strooi ondertussen bloem op een bord. Bestrooi de scholfilets met zout en peper. Haal de vis door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Smelt in een koekenpan de resterende boter en bak de vis in ca. 3 minuten aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Giet de krieltjes en de bospeen af, breng op smaak en schud om met de dilleboter.
Verdeel over 4 borden, leg de scholfilets erbij en besprenkel met de mosterddressing. Garneer met de schijfjes citroen en serveer met de krielaardappeltjes.

Serveersuggesties

Dilleboter is ook lekker over de krielaardappeltejs, bij asperges en gegrilde biefstuk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit scholfilet met mosterd-dressing en bospeen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven