Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schelvis op een bedje van spitskool recept
Schelvis op een bedje van spitskool recept

Schelvis op een bedje van spitskool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdooi de schelvis en dep hem droog. Kruiden met de viskruiden en maal peper en zout eroverheen. Snijd de spitskool in zeer fijne reepjes, ik doe dit met de hand, dat kijkt verfijnder en eet lekkerder! In de keukenmachine is het op de fijnste stand vaak nog te grof. Gooi de grove stukken aan de onderkant van de spitskool weg (ik geef ze aan mijn konijnen, ze zijn er dol op) Maak ondertussen de saus. Eerst een mooie roux van de ingredienten, knip en hak de tuinkruiden heel klein. Houd de saus smeuig, voeg een scheutje koffieroom toe en als laatste de eierdooier met de pan van het vuur af. Voeg de tuinkruiden toe, laat de saus indikken voor 10 minuten zodat de kruiden zacht worden en maak op smaak met peper en zout uit de molen. Blancheer kort de reepjes spitskool in een vergiet met uitlekpan. Dit doe ik door een liter kokend water eroverheen te schenken en de reepjes in het hete water om te scheppen met een schuimspaan. Laat uitlekken in de vergiet. Kook de ontpitte pruimen gaar in een aparte pan en laat afkoelen, Maak op smaak met wat dieetsuiker. Bak ondertussen een pan met aanbaklaag of folie de stukken schelvis gaar, of pocheer de vis in tien minuten gaar in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden. Mag beslist niet gaan koken! Houd de gebakken en/of gepocheerde vis warm (in de oven). Breng scheutje olijfolie in een wok aan, gooi 3 snufjes Italiaanse kruiden in de olie laat kort meebakken en doe hier bovenop de geblancheerde spitskool. Wokken, de spitskool slinkt aanzienlijk en is beetgaar en knapperig als het er nog geelgroenig uitziet. Te snotgaar mag de spitskool beslist niet worden! Dien de warmgehouden vis op op een bedje van roergebakken spitskool, met wat druppels pruimenmousse. Lekker met gebakken rosti-rondjes. Eet smakelijk!! Mijn kinderen vonden het werelds.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit schelvis op een bedje van spitskool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven