Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn recept
Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn recept

Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mousseline: Aardappels schillen en koken met veel zout. Aardappels afgieten en door een zeef drukken. Melk met room verwarmen. Door de aardappels roeren (met een houten lepel) Goed roeren tot een smeuïg geheel. Olijfolie toevoegen en dan de fijngehakte rozemarijn. Maak op smaak met peper en zout en eventueel nog wat crème fraiche. Vis: De roomboter met de lavendel op smaak brengen op 70 graden C.(heel langzaam). De vis in de boter leggen en laten garen op 60 graden C. De kleur van de vis wordt mooi blank. Wijnsaus: Uitjes snijden en fruiten. Toevoegen basterdsuiker, laten carameliseren. Afblussen met rode wijn. Op smaak brengen met boter; paprika poeder en witte wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Schelvis gegaard in lavendel boter met daarbij aardappelmousseline met rozemarijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Interessant recept, is lekker! Ik heb de vissen wel wat langer laten garen.
    Jan gaf dit recept op 15 december 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven