Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met zeevruchten en paprika recept
Risotto met zeevruchten en paprika recept

Risotto met zeevruchten en paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de venusschelpen meerdere malen om alle zandrestjes te verwijderen Doe ze in een koekenpan met het aanhangend water van de laatste spoelbeurt en een teentje knoflook en laat de schelpen op hoog vuur opengaan. Haal de schelpen leeg zodra ze open zijn en zeef het kookvocht. Bereid de risotto: snipper een 1/2 ui en fruit hem in een scheutje olie, roer de rijst er doorheen, bak hem even mee, blus af met een scheut wijn, voeg de in blokjes gesneden paprika toe en breng het geheel aan de kook terwijl u beetje bij beetje het kookvocht van de venusschelpen en de bouillon toevoegt: in totaal heeft u ongeveer 3/4 liter nodig voor een perfecte risotto. De risotto mag niet te droog zijn. Voeg tenslotte de venusschelpen en een klein beetje zout toe en maak af met gehakte basilicum, peper uit de molen en een straaltje olie. Serveer de risotto meteen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met zeevruchten en paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven