Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige mosselen met Thaise kruiden recept
Pittige mosselen met Thaise kruiden recept

Pittige mosselen met Thaise kruiden


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiden: Limoen onder koud stromend water goed schoonboenen en halveren. Boven kommetje limonschil raspen. Limoen uitpersen. Mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen (na een tik ertegenaan) niet sluiten verwijderen In grote soeppan kokosmelk met kardemom, gemberwortel, citroengras, 1el limoensap en helft van limoenrasp aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en afgedekt in 5 a 8 min gaarkoken af en toe omschudden. Met schuimspaan mosselen uit pan in voorverwarmde schaal scheppen (exemplaren die niet zijn opengegaan weggooien). Mosselen met aluminiumfolie afdekken en warmhouden. Helft van rode peper, rest van limoensap en rest van limoenrasp aan kookvocht toevoegen en geheel aan de kook brengen. Kookvocht onafgedekt op hoog vuur 2 min. laten koken. Kookvocht zeven en in schaal over mosselen schenken. Bosui, koriander en rest van rode peper erover strooien.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pittige mosselen met thaise kruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven