Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pepesan recept
Pepesan recept

Pepesan


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Dep de vis droog en wrijf ze in met wat zout. Meng voor de kruidenpasta de uien, knoflook en sambal door elkaar. Voeg de azijn toe en wrijf alles tot een pasta. Bereiden: Verhit een wok met olie. Fruit de kruidenpasta onder voortdurend omscheppen 5 minuten. Schep deze daarna uit de pan. Knip vier stukken van aluminiumfolie om de vis in te verpakken. Leg op elk stuk folie 1 laurierblaadje, dan een stuk vis en schep een kwart van de boemboe eroverheen. Vouw het pakketje dicht. Maak zo vier vispakketjes. Gebruik de rijststomer, stoompan of au bain-marie en vul deze met een laagje water, zet de gaatjespan erin en leg de vispakketjes erin. Zet het deksel erop en stoom de vis in circa 20 minuten gaar.

Serveersuggesties

Lekker met rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pepesan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pepesan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Oma's traditioneel recept: makreel, sambal, sereh, djoeroek purut, salam, knoflook (citrus smaak geef een frisse smaak) slamat makan (pedis) hmm.
    Michael de Hantsetters gaf dit recept op 27 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Laurier? Salamblad is wellicht familie ervan maar smaakt toch echt heel anders! Dus niet doen als je echt lekker wilt eten ;-)
    Salamblad gaf dit recept op 18 juni 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven