Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pangafilets en broccoli met een korstje recept
Pangafilets en broccoli met een korstje recept

Pangafilets en broccoli met een korstje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op circa 190 graden C. Broccoli in kleine roosjes verdelen en in wat water koken, maar niet helemaal gaar of in de magnetron ongeveer 50 seconden. Uit laten lekken. Ansjovis uit laten lekken en in kleine stukjes snijden. Korst van het brood verwijderen, in de lengte in dunne reepjes snijden, de reepjes tegen elkaar leggen en in kleine blokjes snijden. Doe het brood in een kom en zet apart. In een koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en hierin ui en knoflook en lente-ui zachtjes fruiten tot ze wat zacht zjn. Doe dit mengsel bij het broodkruim en ook de tomaten, peterselie, pijnboompitten en ansjovis. Meng alles heel goed door elkaar. Vet een ovenschaal licht in met wat boter en verdeel de broccoli over de bodem. (De pangafilets kun je eerst met wat zout en peper inwrijven als je dat wilt, maar niet teveel zout want de ansjovis en bouillon zijn al zoutig). Leg de visfilets op de broccoli in de schaal en giet hierover de lepels bouillon. Hierop het broodkruim verdelen zodat vis en broccoli goed bedekt zijn. Zet de schaal in de oven ongeveer 20 a 30 minuten afhankelijk van de dikte van de filets en de korstlaag. Wordt het te snel te bruin dan kun je aluminiumfolie overheen doen, maar de korst moet wel krokant zijn.

Serveersuggesties

Meestal haal ik de sneetjes brood de avond van tevoren of 's morgens uit de broodzak en keer ik ze zo nu en dan om. Ze drogen dan een beetje uit en zijn makkelijker te snijden. Je kunt er gekookte aardappels of puree bij serveren, maar eigenlijk hoeft dat niet met al dat brood. Je kunt het gerecht zelfs van tevoren klaarmaken en op een koele plaats (niet de koelkast) wegzetten tot gebruik. Ik gebruik hiervoor een (glazen) ovenschaal van 25 a 17 cm, net geschikt voor 2 filets en 2 personen. De ingrediŽnten voor de korst kun je natuurlijk vermeerderen, bijvoorbeeld meer broodkruim of ansjovis etc.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pangafilets en broccoli met een korstje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven