Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Panga filets op zijn
Panga filets op zijn

Panga filets op zijn "Grieks" met rijst en sla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Als eerste maak ik de sla klaar. Dan kan het namelijk nog even intrekken. De ijsbergsla in een kom ( bak) doen en fijn knippen. Als je dit gedaan hebt een flinke scheut olijfolie met knoflook en chillipeper er overheen gieten en door roeren. Daarna de fetta er doorheen roeren (als je oude kaas gebruikt deze pas vlak voor opscheppen er doordoen). Dan nog een klein scheutje olijfolie met knoflook en chili er overheen gieten De hoeveelheid olijfolie moet niet TE veel zijn maar gewoon matig. Wil je het nog vetter en scherper hebben, kan je altijd bijgieten. De sla in de ijskast zetten zodat hij lekker koud wordt. Olijfolie in een pan koekenpan warm maken en de pangafilets bakken. Als ze gaar zijn met een vork in stukje maken (rullen) net zo als je met gehakt doet. Dan nog even lekker door braden. Niet te lang, ongeveer 5 minuten. Wel regelmatig omroeren. Het mag niet zwart worden. Dan op kleinste gas zetten en een scheutje oijfolie met knoflook en chillipeper eroverheen gieten zodat het niet aankoekt. Wel regelmatig omroeren. De gele rijst opzetten en op de gebruikelijke wijze klaarmaken. Als de rijst na een kwartier klaar is, opscheppen en pangafilets er naast leggen samen met de sla.

Serveersuggesties

Ik vind het heerlijk als ik alles door elkaar roer op het bord. Andere eten het liever apart, ieder zijn keuze dus. De kosten als je het de eerste keer maakt, zijn ongeveer 15 daarna is het maar 5.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit panga filets op zijn "grieks" met rijst en sla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven