Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
  2. Was de .
  3. Snijd van 1 courgette 4 schijven af van ongeveer 1,5 cm dik.
  4. Maak met een mesje 2 verticale inkepingen naast elkaar.
  5. Draai de plak een kwartslag, keer hem om en maak aan de andere zijde nog twee inkepingen.
  6. Doe dit bij allevier de plakken en verdeel ze over 4 kleine ovenschaaltjes.
  7. Schenk in elk ovenschaaltje 0,5 dl erbij.
  8. Dep de vismoten een beetje droog met keukenpapier.
  9. Doe op elke moot een scheutje olijfolie.
  10. Bestrooi vervolgens met (versgemalen) peper, (zee)zout en viskruiden.
  11. Leg de vis op de courgetteplakjes in de ovenschaaltjes.
  12. Boen de goed schoon.
  13. Snijd 2 plakken af uit het dikke gedeelte van de .
  14. Halveer de plakken en leg een half citroenschijfje op elke vis.
  15. Gaar de vis in de voorverwarmde oven ongeveer 25-30 minuten.
  16. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  17. Snijd de rest van de brunoise (in blokjes).
  18. Snijd ook de in kleine stukjes en was goed schoon.
  19. Verhit wat olie in een grote koekenpan en roerbak de 5 minuten.
  20. Voeg dan de blokjes courgette toe en bak deze mee tot alles gaar is.
  21. Regelmatig omscheppen.
  22. Breng op smaak met zout/peper en wat citroensap (van de overige ).
  23. Serveer de vis in het schaaltje met de rijst en groente (ernaast op het bord).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
350 kcal
17%1400 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenkoolvis met courgette en rijst