Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Orientaalse gamba's in gember-ketjapmarinade recept
Orientaalse gamba's in gember-ketjapmarinade recept

Orientaalse gamba's in gember-ketjapmarinade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng alle ingredienten voor de marinade goed door elkaar in een diepe schaal.
Voor spiezen even de sate-prikkers in het water leggen.

Pel de gamba's door het lijfje vast te houden tussen duim en wijsvinger en de kop met je andere duim en wijsvinger. Draai lijfje en kop tegen elkaar. Zo draai je de kop er gemakkelijk af. Pel vervolgens de schalen op de rug. Dit gaat vrij gemakkelijk met je nagels en je snijdt vervolgens met een klein mesje over de rug van de gamba. Op deze manier leg je het darmkanaal vrij en kun je ook deze vrij gemakkelijk verwijderen.

Leg vervolgens de gamba's in de marinade en schep voorzichtig om zodat de marinade zich goed kan verdelen.
Zet de gamba's vervolgens minimaal 30 minuten (langer mag ook) in de koelkast om rustig verder te marineren.

Rijg voor gebruik de gamba's aan spiezen (eventueel om en om met de ananas) en je kunt ze op de BBQ of grill garen (ca. 3.5 minuten aan weerszijden).
Je kunt ze ook gewoon roerbakken.
Door de olie in de marinade heb je geen extra olie nodig om ze te bakken.

Serveersuggesties

Lekker bij rijst met bijvoorbeeld kerrie-kokossaus, lekker bij stokbrood, bami, nasi, maar ook erg lekker bij een salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit orientaalse gamba's in gember-ketjapmarinade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Orientaalse gamba's in gember-ketjapmarinade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk recept en snel klaar.
    Corry Houben gaf dit recept op 17 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven