Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mosselen met citroen en witbier recept
Mosselen met citroen en witbier recept

Mosselen met citroen en witbier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de uien, bladselder en teentjes knoflook zeer fijn en voeg takjes tijm en blaadjes laurier toe. Verwijder de schil van de citroenen. Snij ook deze in zeer fijne puntjes en voeg toe aan de aromatische mengeling. De mosselen spoelen, schrobben en de baarden verwijderen. Giet een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot, voeg het klontje boter toe en verhit op een hoog vuur. Eens het klontje boter volledig is gesmolten een eerste laag mosselen toevoegen en dan een laag van de mosselgroenten. Af en toe kruiden met een flinke draai van de pepermolen en een weinig zout. Ga zo verder tot de kookpot tot ongeveer drievierde is gevuld. Alles 5 minuten onder deksel op groot vuur koken. Opschudden, het sap van een halve citroen en 25 centiliter witbier toevoegen en nog een tweetal minuutjes op het vuur laten tot alle mosselen open staan. De inhoud van de pan onmiddellijk verdelen in voorverwarmde diepe kommen.

Serveersuggesties

Rijkelijk bestrooien met versnipperde verse peterselie en opdienen met frietjes of bruin brood en waarom niet, met een lekker witbiertje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mosselen met citroen en witbier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven