Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mosselen in roomsaus met curry recept
Mosselen in roomsaus met curry recept

Mosselen in roomsaus met curry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kuis de mosselen en laat ze in het water liggen. Snijd de ui, de selderij en de prei in kleine stukjes en stoof ze in wat boter. Voeg nu het glas wijn er aan toe. Haal de mosselen uit het water en voeg ze erbij. Dek nu de pan af en laat dit een 10-tal minuten op het vuur staan, de mosselen nu en dan eens opschuden. Haal de mosselen uit de pan en haal ze uit hun schelp. Giet het kookvocht door een zeef. Pel de tomaat en snijd de tomaat en de courgette in kleine blokjes. Bak de courgette bruin in wat boter en voeg er een kopje van de gezeefde bouillon aan toe. Breng op smaak met peper, zout en curry. Warm nu de bouillon op en voeg er de room, de tomaten en de mosselen aan toe. Laat dit nu nog eventjes op het vuur staam maar zonder te laten koken. Schenk alles in een diep bord en garneer met de peterselie.

Serveersuggesties

In de plaats van curry kan je ook saffraan gebruiken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mosselen in roomsaus met curry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven