Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mosselen in knoflook peterseliesaus recept
Mosselen in knoflook peterseliesaus recept

Mosselen in knoflook peterseliesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de knoflook en sjalot 5 minuten in boter op een zacht vuur. Roer de bloem erdoor en verwarm deze 2 minuten. Schenk de melk erbij en roer tot een gladde saus ontstaat. Laat de saus op zacht vuur 6 minuten koken, hij mag vrij dik zijn. Verwarm de saus op zacht vuur. Kook de mosselen 5 minuten met de witte wijn in gesloten pan tot alle schelpen zijn opengegaan. Schud de pan regelmatig. Giet de mosselen af in een vergiet en vang het kookvocht op. Roer 1,5 deciliter kookvocht door de saus samen met de créme fraïche, lente ui en peterselie. Doe de mosselen terug in de pan en schenk de saus erover. Meng alles goed en serveer de mosselen met brood of frites.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mosselen in knoflook peterseliesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven