Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Langoustine met rookspek recept
Langoustine met rookspek recept

Langoustine met rookspek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Schrap de wortels en snijd het loof 1 cm van de bovenkant. Vervolgens de wortels doormidden snijden zodat het stukje wortel met loof rechtop kan staan. De onderste stukken van de wortel even aanzetten in een beetje sojaolie, afgieten en daarna garen in de bouillon. Nogmaals afgieten en pureren. Snijd de rookspek in stukjes van 4 x 5 cm met een dikte van 1 cm, leg hierboven op 1 theelepel suiker en strijk het zorgvuldig uit. Leg het 4 5 minuten onder de grill met de gesuikerde kant naar boven. Houd de wortels, wortelpuree en rookspek op temperatuur. ( 70 graden C) Bereiding. Wok de sjalot met een beetje olie en voeg daarna n gepureerd ansjovisje en de schoongemaakte, gedroogde bladspinazie toe. Omscheppen totdat de spinazie geslonken is. Op smaak maken met wat zeezout. Intussen de van een klein beetje zeezout voorziene langoustinestaarten 8 minuten op 180 graden celsius in de oven houden. Assembleren. Leg op een voorverwarmd bord in het midden een pakketje spinazie en hierboven op rookspek met de gecarameliseerde suiker. Aan de zijkant een flinke streep wortelpuree en aan de andere kant een paar worteltjes die recht op staan, met loof naar boven. Als de langoustine klaar is, deze boven op de spek leggen.

Serveersuggesties

Dit alles begeleiden met puree, frites of gebakken aardappeltjes en wat verschillende groenten zoals: de overgebleven wortelen en b.v. groene asperges, broccoli etc.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit langoustine met rookspek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven