Knapperige zoetzure visstukjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de vis in stukjes.
  2. Meng de stukjes met 2 eetlepels .
  3. Leg de vis ca. 1 uur afgedekt in de koelkast.
  4. Pel de , de knoflook en de .
  5. Snipper de en de knoflook.
  6. Snijd de in reepjes.
  7. Maak de schoon en snijd hem in fijne reepjes.
  8. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
  9. Snijd de ananas in stukjes.
  10. Roer voor de zoetzure saus 1 eetlepel en 4 eetlepel water glad.
  11. Roer 4 eetlepels ananassap, de azijn, de , een snufje , 1 eetlepels , de ketchup en de door het aangemaakte .
  12. Klop het en het snufje los.
  13. Wentel de stukjes vis met behulp van twee vorken eerst door het en daarna door het overige .
  14. Verhit de frituurolie tot ca. 180 graden Celsius.
  15. Frituur de vis portiegewijs 2-3 minuten, draai de stukjes af en toe om en dompel ze onder.
  16. Haal de stukjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  17. Verhit 2 eetlepels in een wok of grote pan en fruit de erin.
  18. Bak de 's, de knoflook en de ca. 2 minuten mee.
  19. Roer de ananas en de zoetzure saus er doorheen.
  20. Laat het geheel al roerend 1-2 minuten koken.
  21. Verhit de frituurolie nogmaals.
  22. Frituur de visstukjes een tweede keer voor 2-3 minuten, tot ze bruin en knapperig zijn.
  23. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  24. Serveer de vis met de groente in zoetzure saus.
  25. Serveer bijvoorbeeld met rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
192 kcal
9%768 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knapperige zoetzure visstukjes