Kabeljauw met kaassaus en spinazie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de met het aanhangende in 6 min.
  2. gaar.
  3. Laat de goed uitlekken in een vergiet.
  4. Druk met de achterkant van een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de .
  5. De op smaak brengen met , en .
  6. Breng de met het , en snufje in een pan aan de kook.
  7. Het vuur laag, de kabeljauw in ongeveer 7 min.
  8. zachtjes koken dat deze gaar is.
  9. Laat de kabeljauw goed uitlekken.
  10. Vang 1 deciliter kookvocht op.
  11. Smelt nu de in de pan, roer de erdoor.
  12. Al roerend nu de , en het kookvocht van de vis toevoegen, totdat er een gebonden sausje ontstaat.
  13. Draai ook hier de hittebron laag, laat de saus 5 min.
  14. zachtjes koken.
  15. Nu gaat u de de geraspte door de saus roeren.
  16. Breng de saus op smaak met , en .
  17. Verdeel de in een beboterde ovenvaste schaal.
  18. Leg de op de .
  19. Ga nu het geheel bedekken met de kaassaus.
  20. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  21. Bak het gerecht dan 15 min.
  22. tot alles door en door warm is en een lichtbruin korstje ontstaat.
  23. Serveer dit gerecht met aardappelpuree.
  24. Tip:
  25. U kunt de kabeljauw ook vervangen door een andere stevige vissoort.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kabeljauw met kaassaus en spinazie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Om de vis beter naar boven te laten komen raadt ik aan om iets wat minder kaassaus te maken. Want ik vond dat de saus te veel de overhand had.
6 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
207 kcal
10%621 kcal
Vetten
15 g.
21%45 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kabeljauw met kaassaus en spinazie