Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Inktvis in rode wijn saus recept
Inktvis in rode wijn saus recept

Inktvis in rode wijn saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de schoongemaakte inktvis in dikke ringen. Snijd de tentakels in 2-en. Meng de bloem met zout en peper en doe de inktvisringen erin. Schud het teveel aan bloem eraf en bak ze in de olijfolie (paar minuten). Haal ze eruit als ze aan alle kanten een beetje bruin zijn en houd ze warm in aluminium folie. Bak daarna de tentakels ook enkele minuten en doe die bij de inktvisringen. Bak daarna de ui glazig en doe de knoflook erbij. Als de knoflook begint geuren (dat gaat snel), de inktvissen weer toevoegen en de wijn erbij, samen met de paprikapoeder. Zout en peper erbij en daarna de tomatenpuree (2 theelepels). Het geheel op een laag vuur ongeveer 40 minuten zachtjes laten stoven. Als de saus te dik dreigt te worden, nog wat wijn toevoegen. Vlak voor het einde de wijnazijn toevoegen (goed proeven voor de juiste hoeveelheid).

Serveersuggesties

Lekker met stevig witbrood en groene salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit inktvis in rode wijn saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven