Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gravad laks recept
Gravad laks recept

Gravad laks


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met de zalm ten minste 2 dagen voor dat je het wil eten. Je hebt het liefst twee stukken zalm nodig die netjes op elkaar passen. Mix het zeezout, de suiker, de dille en de peper korrels. Leg een laagje van deze mix op de bodem van een schaal waar de twee zalm stukken precies in passen. Leg één van de zalmstukken met de vel naar beneden in de schaal. Bedek de zalm met een ruime laag van de mix. Leg de tweede stuk zalm op de eerste met de vel naar boven. Bedek dit weer met een laagje van de mix. Dek alles af met huishoudfolie en leg er een flink gewicht op (bijvoorbeeld een plankje met wat conserveblikken). Laat het geheel ten minste twee dagen in de koelkast. Keer de "zalm sandwich" een aantal keer om. Het zout zal vocht uit de zalm onttrekken waardoor de mix langzaam oplost. Maak van de ingrediënten van de saus een mayonaise voor bij de dungesneden plakjes Gravad lax.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gravad laks recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gravad laks heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoe zet ik de zalmfilets gedurende twee dagen onder druk? : Neem twee eikenhouten plankjes (ca 50 x 20 cm) afhankelijk van koelkastbreedte. Boor op de 4 hoeken van de planken een gat (ca 6 mm doorsne... Lees reactie
    Louk Koopmans gaf dit recept op 26 februari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven