Gevulde zalmfilet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Leg 1 zalmfilet op de velkant op een bakplaat.
  2. Boen de schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm, oregano en salie uit de , (houd de rozemarijn apart) en snijd ze fijn.
  4. Meng het citroensap met de citroenrasp, de uitgeperste en de kruiden door de creme fraiche.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en strijk dit over de zalmfilet.
  6. Leg de tweede zalmfilet er boven op met de huid naar boven.
  7. Maak insnijdingen in de bovenkant en bestrijk dun met wat èn steek er kleine stukjes rozemarijntakjes in.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  9. Schep de om met 1 eetlepel olie en leg ze rond de zalm.
  10. Schep in een andere kom de krieltjes om met de rest van de olie en verdeel ze over de andere bakplaat.
  11. Bestrooi de zalm de krieltjes en de sjalotjes mer het .
  12. Schuif de krieltjes op een richel onder het midden in de oven.
  13. Schuif na 10 minuten de zalm met de sjalotjes in het midden van de oven.
  14. Rooster de zalm en de krieltjes nog circa 20 minuten tot de gaar zijn en de zalm mooi rose van binnen is.
  15. Serveer de zalm aan tafel op een platte schaal en snijd hem dan in stukken.
  16. Leg er de en de sjalotjes omheen op een bord. .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
32 kcal
1%192 kcal
Vetten
1 g.
1%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde zalmfilet